KNIVER

Kniver ja, dyre kniver, billige kniver, dyre dårlige kniver og billige bra kniver. Det er mye å velge i der ute. Jeg har kniver av merkene Øyo, Mac,  Fiskars, Global, Viktorinox , Saladmaster og IKEA. Men som kokk er en jo stadig på søken etter en god kniv som "løper" lett over skjærefjøla og kutter gjemt og tynt. Jeg er veldig godt fornøyd med Mac kniven og den siste jeg fikk tak i som er designet av Per Sviland som også er kokk og driver Spis hjemme hos kokken. Han har formet en kniv som han får laget i Spania hos en kjent knivmaker. Den kan absolutt anbefales. Koster kun 350 kr pr stk. Og Per får du tak i om du går inn på FB og søker opp Per Sviland.

Sommer liksom !

Joda, på kalenderen er det jo sommer, men sånn værmessig kan en vel ikke være helt fornøyd. Men her er grillen varm stort sett hver dag alikavell. Årets Danske mesterskap i grilling er unnagjort, uten de helt gode resultatene i år. Men da ser en bare frem til NM i august. Ellers er Augusten fullbooket med grilling i helgene. Utenom det jobber jeg nå 60-70 % på Scandic Rock City fremover. Men vi satser på en fin høst, så det er bare å ta kontakt for grillarangement. Send en mail til arve.grillisten.larsen@gmail.com

Fornøyde kunder !!!

Kjempeartig med gode tilbakemeldinger !!!! Fornøyde folk/kunder på alle årets grillarangement så langt. Litt spent på sommerfesten som skal fåregå oppe på Efri Halfa 20. Juni. Usikkert hvor mange som kommer. 300 eller 700 ? Hvor mange skal em kjøpe inn mat til liksom, ikke enkelt. Og selv er jeg bortreist den helga, så det er mine flinke teammedarbeidere Lasse og Finn som blir ansvarlig for den dagen/Kvelden. Men det går vel bra !!

 

Herlig grillvær !!!!

Jada, det herlige grillværet i Trøndelag fortsetter !! Grillet for TESS Namsos i dag. Dem hadde kundedag. Var ca 65 personer innom i møkkaværet. Det er jo ikke akkurat sommertemp når en må ha stilongsen på, og 5 lag med tøy på overkroppen. Men mat fikk dem. Fredag skal det grilles for Byggern Namsos når dem har sin kundekveld. Også ble jeg kontaktet av Ruth hos Mathildes Verden i kveld. Deres nysatsing Chez Mathilde blir overfylt med gjester, så dem trengte hjelp. Skal prøve å hjelpe dem så godt jeg kan mellom jobbinga på Scandic Rock City og mine egene grillarangementer. Så denne sommeren går nå den å !!!! Kanskje prøve seg på en Italiatur til høsten da. Vi får se.

Tjohei.

I September skal vi grille for Kronprinsen. Og da skal det brukes solgriller.

Travel uke

Dagen i dag starter med et lite bakerkurs av pizza på sten over åpen flamme for ansatte i turgruppa til sykehuset Namsos, Psyk avd. Så blir det et planleggingsmøte for den store sommerfesten 20.Juni oppe på Efri Halfa. http://efrihalfa.no. Så skal jeg planlegge grilling for et selskap på 30 personer i morgen, torsdag er det arbeidsdag på Scandic Rock City, fredag er det grilling i selskap igjen, og lørdag og søndag venter nye vakter på Scandic. Bare å trekke pusten og brette opp armene. Ha en fin uke !!!!!!

 

Konkuransetid

Tiden frem til siste helg i June går veldig fort. Da er det Dansk mesterskap i BBQ i Svendborg. Vi skal ha en treningsdag til før vi drar. Noen sponsorer er klare til konkuransene. Bygger`n Namsos, Idashøj Danmark, bla. Men det er plass til flere. 

Booking

En liten oversikt over ledige helger. I juli er det fortsatt mulig  for å booke selskap. August er litt full, men det kommer ann på hvor selkapene er. Fredag 14. august kan vi grille i selskap på østlandet da vi er nede allikavel i forbindelse med NM i bbq. Fredag 7. august kan vi ta selskap i trøndelag, da vi er booket i et annet selskap her den 8. august. Fredag 21. august er ledig. Bør være i trøndelagsfylkene, da vi skal grille i bryllup i Trondheim 22.

 
Juni er det også noe ledig.

Våren er her.

Ja da er det vår igjen. De av dere som ikke er helårsgrillere har vel begynt å plukke frem grillen. Jeg har laget en ny underside her om drikke til grillmaten. ellers så har det kommet to nye grillbøker til årets sesong. Den ene er skrevet av Jan Ivar Nykvist og heter Glød og den andre er skrevet av Hans - Erik Dyvik Husby og heter Helvetes god grillmat. Begge bøkene er flotte oppslagsverk med gode oppskrifter som er lett og følge og bruke. Begge bøkene er en god invistering. 

Ellers så driver jeg og teamet mitt og øver til årets konkuranser. Første konkuranse er i Danmark siste helg i Juni. NM er i midten av august. Spennende ja.

Julebordstid !!!!!

Ja året går fort. Nå er det jaggu julebordstid. Og dette året samarbeider vi med et flott sted oppe på fjellet i Overhalla som heter Efri Halfa. All julemat blir laget på grillene. Det blir servert ribbe, kalkun og pinnekjøtt. Og med tilbehør som surkål, kålstappe, wookede grønnsaker og diverse sauser. Christian Klykken og Lill Hege Løvold gjør en kjempejobb som vertskap. Stedet kan absolutt anbefales. 

Sommertid / grilling

sesongen er hektisk. Vi har bla gjennomført flere grillinger i selskaper, arrangementer. Vi hadde på en dag demogrilling for Coop Extra Storlien i Sverige for så å pakke sammen der kl 14. KL 21.15 samme dagserverte vi helgrillet gris og laks til 230 personer på Rørvik. Så Rune og jeg forflytta oss 40 mil på et blunk. Vi hadde gode hjelpere som hadde begynt grillingen på Rørvik.

Rune og jeg har også vært i Oslo og grillet i et bryllup på Grimsøy, 107 personer.  Vi har vel totalt grillet for 1700 personer til nå, fra Mai og frem til nå.
Det er litt ledig kapasitet nå hvis du/ dere tenker på å ha et selskap. Telt , benker og bord ordner vi og. Så været er ingen hindring. 
Bare ta kontakt på telefon 458 64 953

Dansk mesterskap i grilling 2014

Ja da har Grillisten BBQ team bestående av Rune Walberg og jeg, med Lasse koldberg og Arild Nøstvik som superassistenter gjennomført Dansk mesterskap i grilling. Utrolig artig å være med på, med masse hyggelige mennesker. Og til at vi har bare fått øvd sammen en gang, så er jo en 8. plass totalt ikke dårlig av 24 lag.  Vi tok en 8.plass i katogorien fisk, 6.plass i katogorien oksebrisket, 8. plass i vildtkjøtt og en flott 5.plass i katogorien svinenakke ( puldpork). Vi var kun 9 poeng unna pallplass , så det var utrolig gjemt i år mellom teamene.

Flyshow Værnes.

I helgen har vi ( 365 BBQ team) grillet V.I.P middagen for spesielt inviterte gjester ved Værnes airshow. Det var 300 gjester tilbords. Vi grillet hel gris, 2 stk på 110 kg totalt, kyllinglårbiff marinert i appelsinjuce og krydder og spesiallagde grillpølser fra Meråkerkjøtt. Grisene var også levert fra MK. Kyllingen er fra Ytterøykylling. Fornøyde gjester var det vi reiste i fra.

Kosegrillhelg

I helgen blir det litt roligere. Skal bare "kosegrille" for 20 personer i bryllup i Trondheim på fredag. Dem skal ha asparges i seranoskinke med reven parmesan og olivenolje til forrett, NM kyllingen til hovedrett med wookede grønnsaker , hasselbakte poteter, og varm fruktsalat med is og marengs til dessert.

365BBQ

Denne helga har Rune og jeg fått prøvd oss. Starta pent med et selskap for Odefjell Drilling Fredag 23. mai og 24. Mai grilla vi for Verdal (Stiklesda) golfklubb.Dem var 120 personer. Vi fant ut det at vi samarbeider veldig godt sammen !!

365 BBQ

Sammen med Rune Walberg i Stjørdal Digital bbq team, har 365 BBQ slått rot. Tilsammen har vi distriktes beste kompetanse på grilling !!!! Vi har utstyr til å kunne grille på messer med besøk på 40000 mennesker, selskapsgrilling fra 200 til 400 mennesker alt etter serveringsform. Vi har som mål og bli landsdekkende innen selskapsgrilling. Rune og hans team gjorde en flott figur under fjorårets NM i grilling , og med mitt teams førsteplass i katogorien kylling påstår jeg at det er ikke mange som kan matche vår pågangsmot innen det å prøve ut ting på grillen og komme med forslag på spenstige menyforslag. Rune kommer til å være med på mitt team under Dansk mesterskap i grilling i år. Vi skal " konkurere" mot hverandre under NM i grilling, men fra neste år vil 365 BBQ være vårt felles navn og plattform. Vi ser for oss og kunne bygge opp et lokale for å gjennomføre grillkurs innendørs gjennom hele vintersesongen, både for privatpersoner og bedrifter. Innen bedriftene ser vi for oss da kjeder som forhandler de merkene av griller som vi får til en sponsoravtale med. Jeg var i kontakt med Futur Norge som forhandler Outdoorchef griller, og fra før har jeg en avtale med Arnøy Engros as som importerer Monolith keramiske griller.  Eventbyråer som vil ha oss som en del av sine kontakter kan kontakte oss på e - post, rune@walberg.no eller arve.grillisten.larsen@gmail.com. Vårt motto er " kan det plasseres en grill der, griller vi "

Rebel Range smoker

Jeg fikk en smoker av Felleskjøpet for utprøving. For å begynne med det viktigste, den kan ikke måle seg med Webers smoker i kvalitet. Men, den gjør jobben, holder varmen gjemt og for dem som ikke vil ut med 3000,- i en Weber så er dette et alternativ å begynne med. Den bør nok stå under et tak. Ser for meg at den kan ruste etter hvert. Men det ble god røyksmak på grillskivene jeg prøvegrillet i går.  Så ja, det går ann å ta turen til Felleskjøpet og kjøpe en slik.

Travel helg !!!

I helgen har det godt i ett. 2 konfirmasjoner med grilling pluss en grilling for Avinor i dag Lørdag og koldtbord i morgen. 

RULLENDE MATGLEDE AS

Hei alle sammen ! Da jeg har kjøpt smultringbua av Torunn og Odd Arne Berge fra Notodden og blitt min egen arbeidsgiver og sjef, var det daks for å starte firma igjen da. Så valget falt på Rullende Matglede as. For nå ruller jeg rundt med smultringbua og min grilltilhenger. Det blir lange dager ja, men jeg treffer så mange hyggelige folk at dagene er topp. Håpet er nå at dette skal gi så mye av seg at jeg på sikt kan ansette en ekstra person.

Stjørdal Digital BBQ team

Rune Walberg i Stjørdal Digital BBQ team og jeg har inngått et kompaniskap. Vi har med utstyret som begge har , mulighet for å grille i selskap på opp mot 200 personer. Under messer, andre arrangementer kan vi lage mat til flere tusen. 

Grilling i selskaper

Sommeren begynner og bli fullbooket, men det er to ledige helger i Juli. Og det er 4,-5.-6. Juli og 18.-19.-20. Juli. Så har du/dere planer for disse helgene og vil ha grilling kan det være lurt og ta kontakt for pris og meny.

Treningshelg til DM i grilling

Denne helga har Rune, Lasse, Jørgen og jeg hvert samlet for å begynne treningen til Dansk mesterskap i grilling. Vi fikk prøvd ut noen forskjellige BBQsauser, laget noen krydderblandinger, og grillet ganske så mye forskjellig kjøtttyper.Okse høyrygg, svinenakke, oksespareribs, svinespareribs, kylling i forskjellige varianter, burgere og litt til. I tillegg til Monolithen ble det brukt 2 smokere fra weber. 

Spareribs av svin.

Norges Grillmester TV2

Fikk i dag en artig hendvendelse fra firmaet som finner deltagere til neste sesongs innspilling av Norges Grillmester som går på TV2. Så får vel tenke litt på det. Kjenner jo at det hadde hvert veldig artig og deltatt. Så hvis det blir at jeg sier ja, så kan det hende at jeg blir litt kynisk i valg av makker. Blir sikkert ikke så populært for resten av teamets deltagere, men men.

Nytt år, nye muligheter !!!

Ja så har 3 av oss i grillteamet hvert samlet i helgen for å legge planer for denne grillsesongen. Vi har også hatt kontakt med Ytterøykylling as, og vi ser frem til et samarbeid ned dem fremover. Både innen produktutvikling og bruk av deres produkter i grillselskap og konkuranser.

GOD JUL !!

ØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTT MATÅR !!!

PIZZASPADER

Har i dag fått 9 pizzaspader fra Danmark. Pris kr 285,- kr pluss frakt. Dem er 33 cm brede og 86 cm høye med skaftet. Kan bestilles med å sende en sms til tlf 41120510 eller e-post til arve.grillisten.larsen@gmail.com

HØST !

Da er høsten her. Jeg driver og pusser opp grillhuset. Nå har det fått fast tak slik at snøen glir av. Før var det bare duk som ligger på , sånn paviljongduk. Men nå må det bare snø så mye det vil. Har også montert kjøkkenbenk og gasskomfyr i grillhuset. Også har jeg bestilt meg bakerovn fra Portugal. Gleder meg veldig til den kommer. Ha en finn høst alle følgere av grillisten.

En slik har jeg bestilt.

NM I GRILLING !!

Jada, vi kan dermed titulere oss for Norgesmestre i katogorien Kylling !!! Kjempegøy !!! Fulstendig oppskrift på vinnerretten kommer snart.  Ellers så havnet vi totalt på 7. plass konkuransen sett under et. 


Jørgen Skorstad, meg og Lasse Solberg

NM i grilling

Ja da er vel det meste klart til nm i grilling 10. August. Krysser fingre og tær. Det hadde hvert gøy med et par gode plasseringer. 

Grillisten som firma.

Jeg har i dag 16.7.2013 avsluttet Grillisten som firma. Jeg kommer fortsatt til å grille i selskaper så lenge jeg holder meg innenfor grennsen for hva en kan tjene på hobbyvirksomhet. Så vil du ha hjelp til et selskap er det fortsatt bare å ta kontakt.

Hilsen grilltullingen Arve.

Monolith keramisk grill!

Til NM skal vi bruke 3 Monolith keramiske griller. Dette er noen fantastiske griller som gir et veldig flott resultat av matlagingen på grill. Grillene fåes kjøpt i Byggmakerbutikkene. Dem kan sikkert virke litt dyr sånn med engang en ser dem. Men en får mye grill for pengene. Den kan brukes til å røyke mat på lav varme, langtidsteking på 80-100 grader i 24 timer og steke pizzaer på 380 grader på 4-5 minutter. Bor dere i nærheten av Namsos og lurer på en slik grill, så må dere gjerne ta kontakt og vi kan ordne en prøvegrilling og visning av grillen.
Monolith keramiske griller under DM i grilling i år.

Trening til NM

I helgen har vi trent til NM i grilling. Lasse S, Jørgen og meg har prøvd oss på spareribs, klippfisk, burgere og kylling. Og BBQsaus. Litt småjustering, men så mener vi at vi har det meste klart. NA ( lokalavisa) inviterte seg selv til å overvære vår trening, så det kommer vel i avisen lørdag 20. Juli. Gleder oss til en flott helg i Oslo 9. til 11. august.
Gutta boys klar for NM

Konkuransegrilling

Ja da var DM i grilling unnagjort. En trivelig helg med masse hyggelige og dyktige grillere. Og Svendborg var en flott by og arangere mesterskapet i. Men resultatmessig er det vel ikke akkurat noe å skrive hjem om i år da. Så det hopper vi over. Men vi går på med friskt mot og påmelding til NM er sendt. Amazonas BBQ teams Danske medlemer tar da ferie og ferievikarer blir Kokk Lasse Solberg som jobber på Sund Folkehøgskole, Jørgen Haukø Skorstad som jobber med ferskvare hos Williksen Fisk og catering i Namsos og storhobbygriller Rune Klykken. Vi stiller med 3 Monolith keramiske griller og en gassgrill. Det blir gøy ja.

Gillrist til grillskiver

Jeg har fått tak i noen grillrister for å sette grillskiver i. det er plass til 18 skiver i den. Selges for kr 180,- pluss frakt.

Grillkurs og avisbesøk

Ja da har jeg gjennomført et grillkurs for 6 damer og Trønder- Avisa. Alle var meget fornøyde og gikk hjem med ny viten og grill-lyst. Dem fikk prøve forskjellige griller, som Monolith kjeramisk grill og gassgriller. Dem bakte, lagde fiskeretter, kjøttretter og dessert på grillene.
Bilde fra Trønder- avisa

Trenngshelg i Danmark.

Ja da har vi gjennomført vår treningshelg på Bråten Strand i Danmark. Det meste er nå klart, litt finpuss gjenstår. Forden til Otto Moe as gikk som en klokke og var meget økonomisk i drift. 
Tre glade grillvenner som skal vinne DM.

Danmark

Så er det klart for treningshelg i Danmark. Onsdag drar jeg sørover. Torsdag blir det en tur innomMathallen i Oslo. Fredag er vi i gang i Danmark. Takk til sponsorer som gjør dette mulig. Og en stor takk til Otto Moe as Namsos som stiller med bil til denne turen. 
Forden gikk som en klokke på turen.

Pinsehelg

Fantastisk vær ! Rekker tunge Grillen brukes flittig. Håper dere andre også har fått grille nå i pinsa. 12. Juni kommer 8 damer på grillkurs. Trønder avisa kommer også til å være tilstede. 
Poteter og grønnsaksgrillspyd.

!7. mai

Ja da er det 17. Mai da. Dvs nå er jo dagen snart over. Her har dagen startet kl 10 da vi sto opp. Litt kjapp frokost før vi satte båndene på våre 5 hunder og dro til skogs. Et par timer lufting gjør underverker. Så da vi kom hjem ble det forbredelse til middagen. I dag skulle det grilles laks. Laksefillen ble delt i to, saltet med urtesalt og pepper. Så ble det smurt ramsløk7 tomatmarinade på den ene biten, og på den andre så ble det smurt på rødløk/fennikelmarinade. Fisken ble grillet på indirekte varme på ca 200 grader. Ble servert med agurksalat, fløtegratinerte poteter og rømmedressing med urter.

Amazonas BBQ team klær.

Så var forklærne våre hentet hos Stein Hals og hans firma Over stokk og Stein som har trykket våre forstykker og T- skjorter. Jeg skal ta med tøyet ned til Danmark nå når jeg skal ned på treningshelg i månedskifte mai/juni.
Takk til sponsorene !!!

Treningshelg i Danmark.

Ja da går dagene fort. Snart treningshelg i Danmark til årets konkuranser. DM helgen 1.-2. juli. og 10. august NM. Det blir knall!! Vill Ellers blir det et grillkurs her for ei syforening i juni. 7 damer skal få boltre seg i matlagingen.
Grillspyd og hasselbakte poteter.

GRILLKURS/ BAKEKURS

Planlegger noen grillkurs og bakekurs innimellom en travel vårsesong. Kommer tilbake til datoer.

Grillkursene inneholder teori, laging av mat, fiskeretter, kjøttretter og dessert, også spiser vi opp alt etterpå. Pris kr 580,- pr pers. Varighet ca 3 timer.
 
Bakekurs der lager vi pizza , brød, dessert. Pris kr 410,- pr person.
Brødbakst på Monolith kjeramisk grill.

GRILLSESONG.

Så må en vel kunne erklære grillsesongen for åpnet. Har du tatt frem grillen og sett over den etter vinterens lagring?  Jeg bruker en sparkelspade og skraper litt rundt i gjørner og på kanten der ristene ligger. Nå er jo stort sett mine griller i virke hele året, og i og med det så brenner jeg jo bort fett/ matrester etter hver gang. Men skulle nå risten være litt inngrodd, kan dem jo legges i varmt vann med grillrens. Skyll godt etter at dem er rengjort. Legg dem tilbake i grillen og fyr opp. La dem bli godt varme. Når dem er kalde igjen kan du smøre dem med litt matolje.. Er du på jakt etter ny grill for sesongen kansje? Grillmarkede er stort og de utroligste kjeder selger en eller annen form for grill. Noen er jo så klart bedre enn andre. Om grillgleden er større på en grill til 10-12tusen enn en til 1500,- , tja den er jo det. En forventer at det er mer solid redskap og enklere med temperaturkontroll på kvalitetsgriller. 

Men smaken på maten på gassgrillene behøver ikke være noe annerledes på en billig gassgrill kontra dyr en. Men mulighetene til å utfolde seg er større når en går opp i pris.
Men skal du feks se på gassgrill i prisen opp mot 9-til 11tusen, skal du også ta en titt på den kjeramiske kullgrillen Monolith. Dette er en fantastisk grill og når en har lært seg å bruke en slik, ja da er mulighetene mange. Se litt her www.monolith-grill.no 
God grillsesong folkens!!!!
Kylling på ølboks. Snaddermat. Her laget på Monolith.

Oppsumering første uke m Monolith.

Ja da har jeg hatt gleden av å grille på Monolith grillen i ei uke. Jeg har brukt den hver dag !! Og så gøy!! Dette er en fantastisk grill. Jeg har bakt brød, grillet fisk og kjøttretter og den fungerer bare helt topp. Jeg kommer til å lage en egen Monolith link her på siden som alt av det som grilles og lages på denne grillen havner. Og et eget fotoalbum for bildene. Ellers så kan dere også gå inn på www.monolith.no og kikke og.
T- bonesteak på Monolithen

Den ultimate grill!!!

Kjeramisk grill !! Den ultimate grillopplevelse. I en kjeramisk grill kan en både kaldrøyke og varmrøyke, grille store kjøttstykker over mange timer ( 14- 24 timer) på lav temperatur og steike gode biffer og burgere på sterk varme. Og dem er perfekt til pizzasteking. Med Monolith grillen følger det med pizzasten. Oppskrift på god pizzadeig finner du under bakværk her på hjemmesiden. Mange kan nok synes at det er ganske stiv pris på en slik grill, men det er ikke noe grunn til at vi Nordmenn ikke skal grille hele året da. Så argumentet om at vi griller da bare et par ganger i året, så vi trenger ikke så dyr grill er bare tull !!! GRILL HELE ÅRET ! Har du en kjeramisk grill kan du røyke fisken du fisker i et ferskvann / elva, røyke elghjerte etter elgjakta, grille en deilig file av dyret du brukte timer på å jakte på. Arnøy Engros as har nå importert den kjeramiske grillen Monolith. Den selges via Byggmakkerbutikkene bla. Jeg kommer til og grille mye på  en slik grill nå fremover.
Det ultimate utekjøkken.

Monolith kjeramisk grill!

Så kommer en ny grill i hus. Jeg skal for Arnøy Engros AS prøve ut Monolith kjeramisk grill. Dem sponser meg med en grill mot at jeg bruker grillen bla i konkuransegrilling, grillkurs, og arangementer rundt omkring!! Gleder meg til dette samarbeidet. Og jeg håper at flere av dere grillere skal få gleden av å grille på en kjeramisk grill!!! Feriepengene er jo snart på tur, og kansje får noen av dere igjen på skatten. Unn dere grillglede de lux!!!!

Treningshelg !!

Da er endelig datoen for treningsfeltet i Danmark klar. 31. Mai til 2. Juni skal vi øve til Dansk mesterskap i grilling og Norsk mesterskap i grilling! Gleder meg veldig! NM i grilling er flyttet til 10. August i forbindelse med matprat sitt tiårsjubileum! Det blir sikkert en kjempehelg!

PÅSKE!!!

Ja så er påsken snart ferdig. Jeg har stort sett jobbet hele påsken. Hadde fri langfredag og tidligvakt påskeaften, så da ble det litt grillkos. Fredag ble det så klart lammelår. Det var så stort at det trengte 3 timer på grillen på 140 grader på indirekte grilling. Til dette hadde vi fløtegratinerte poteter og rotgrønnsaker og smørdampede grønne asparges med bacon. Og lammelår er jo en vinner, bare knallgodt.

Og påskeaften ble det Larsen spesial, nakkekoteletter som bankes flate ( ta bort beinet), og fylles med svinekjøttdeig som er tilsatt 1 rød chilli, 5 hvitløksbåter, litt finhakket purreløk, salt, pepper, italiensk krydder og blå selbu ca 50 gram. Kjøttdeigen røres sammen og legges inn i de flatbanka kotelettene, som så rulles sammen og festes med en grillpinne. Kan serveres med kryddersmør eller en bbqsaus, salat eller grønnsaker og saltbakte poteter.
Fylt nakkekoteletter med rødkål, rotgrønnsaker og saltbakte poteter.

KURS

Det er vel på tide og se over noen datoer og planlegge vårens grillkurs. Det er også mulig hvis det er foreninger, lag, små bedrifter som vil ha kurs og melde sin interesse. Er det fra 10 til 20 personer kan jeg komme og holde kurs omtrent hvor som helst. 

Grillkursene inneholder en teoridel hvor en går igjennom grillteknikker, valg av grill, krydder/ marinader bla.
Også er dere med og lager mat. Da skal det bakes, lages fiskerett, kjøttrett og dessert på grillen.
Det er også muligheter for pizza/bakekurs med baking i grill.
Grillkursene koster 580,- kr per person og da er mat/ råvarer inkludert.
Ta kontakt på arve.grillisten.larsen@gmail.com hvis det skulle være av interesse.
 
Brød bakt i grill.

50 årsdag!!

Da har jeg faktisk passert 50 år!!!!!Vill Det var samlett 12 stykker her til et lite grillparty sist helg. ( 2. mars) . Det ble servert grillet hjortestek, spareribs, ribbe, fiskegryte, wookede rotgrønnsaker, grillpoteter og salat. Til dessert sjokoladefondant med is .
"festlokalet"

Status NM /DM

Ja da er det noen sponsorer på plass og Amazonas BBQ Team takker foreløpig disse firmaene:

TRE BYGG OG SERVISE,  AMFI NAMSOS, PLANTASJEN NAMSOS, OVER STOKK OG STEIN, SKRYTHALS REKLAME, KOKKENES MESTERLAUG NORD- TRØNDELAG.
Alle disse får sine navn på våre forklær.
 
Takk takk!!!!
Ferdig påkledd og klar for NM.

Forberedelser NM og DM i grilling.

Da er forberedelsene til NM og DM i grilling i gang. Jobber med å få noen sponsorer som kan være med å støtte opp om utgiftene. Plantasjen holder teamet med grillkull. Tre bygg og service i Namsos har gitt en pengestøtte. Og har et par søknader til ute så vi får se hva vi får inn! Spennende er det uansett. Nytt antrekk er under produksjon hos Stein Hals i Over stokk og Stein. 
Ryggen på våre nye T- skjorter.

Vintergrilling.

Ja de fleste vet jo at jeg er over middels grilltulling!!!!! Så i går kveld kl 21 ble Kamadoen tent opp for grilling av entrecote med grønnsaker og amadinepoteter. Minus 16 grader og så kaldt at det frøs en ishinne oppå ølen min mens jeg holdt på! Men resultatet ble topp!!
Perfekt entrecote!!

ØVelse gjør mester!!!?

Vel vi får se. Har nå begynt så smått og prøve på fiskeretter til NM og DM i grilling. I og med at en ikke vet hva slags type fisk en får, så må det finnes et tilbehør som passer til de fleste fiskeretter. Men spennende er det. Så i går var det laks, breiflabb og torsk som ble grillet. Det kommer ikke noe serlig med bilder av denne prosessen før etter at konkuransene er ferdig.
Laks, breiflabb og torskefileer.

NM i grilling!

1. Juni går NM i grilling av stabelen i Oslo! Så da blir det å pakke griller inn i hengeren og dra avsted!

40 årsfeiring Sverige.

I August var jeg i Arjung i Sverige og grillet gris i 2 40 årsdager. Fin tur, ikke så alt for fint vær, men grillingen ble vellyket og gjestene var meget fornøyde. 
En svenske på grillen.

GODT NYTT MATÅR!!!!!!!

Da var 2013 her. Ønsker alle et RIKTIG GODT NYTT MATÅR!!! Her begynner grillsesongen med grilling av svinenakke i dag!! Gleder meg til å tenne opp i Kamado grillen.
Vintergrill.

juleferie.

Da er det noen dager med juleferie. Jeg har de to siste dagene hatt oppdrag for Elkjøp. Jeg har laget julelunsj for de ansatte i butikkene i Namsos, Verdal og Levanger. Gøy det å reise rundt sånn og spre glede til de ansatte. Nå får dere ha en riktig god jul der ute. 
Julelunsj for de ansatte på Elkjøp Namsos.

Julebord.

I November hadde jeg julebord for noen av mine samarbeidspartnere. På menyen den kvelden var det grillet gris ( 13 kg), kongekrabbe, vanlig krabbe, røykalaks, hjemmelaget potetsalat, grønnsalat, selvrøkt elghjerte, lettsaltet elgtunge og diverse desserter. En trivelig kveld ble det.

Juleforbredelser.

Jula kommer vel den, selv om en ikke er helt forbredt, Denne uka skal jeg farte litt rundt og lage julelunsj for de ansatte i Elkjøp sine butikker i Nord- trøndelag. Ellers så har jeg fått laget ferdig rødkål og surkål til jul, ribba er i fryseren, skal lage leverpostei ( oppskrift finner du under oppskrifter litt lengre ned ), og må vel steike noen medisterkaker..Pølser har jeg laget. Oppskrift på surkål og rødkål hentet jeg fra Matprat.no sin side. Ellers så mangler vi snø her oppe da, og jeg må si jeg missunner vestlendingene og rogalendingene dette snøfallet dem hadde i helga.
Ha en fin juletid da folkens!
Hjemmelagde pølser til julaften.

Vinter folkens.

Tja, det er vel bare å innse at vinteren har kommet. Men en behøver jo ikke å sette bort grillen for det! Selv skal jeg ha et lite julebord i hagestuen mot slutten av November. Da skal det grilles gris, krabbe og diverse andre godsaker. Så ta på godt med klær og lag mat på grillen hele året folkens! 
Hjortestek stekt i grillen!

2013

Ja da begynner ting å fylles for året 2013 og. Skal gjøre en del jobber for Amfi Namsos neste år, også ble det booket et grillselskap 23. Mai for ca 100 pers. en konfirmasjon er det og i Mai.

Det er bare og ta kontakt for å få tilbud på ditt selskap/ arrangemang for neste år.

Årets Melamartna er over.

Ja da er årets Melamartnahelg over. ca 3600 middagsporsjoner ble laget på to dager. En flott dugnadsgjeng har jeg hatt med meg. Så får en ta en vurdering på om jeg skal være med om to år igjen eller om noen annen skal  få ta over staffetpinnen.
To representanter fra dugnadsgjengen.

Da er det høst/ vintner,

Kalde netter og ikke for varme dager, det er høst. Men denne uka har vi hatt veldig fint vær. Har grillet litt hjortekjøtt denne uka. Savner en hjemmeside der jeg kan få lagt til flere bilder under oppdateringene. Men jeg er ikke flink på slikt, og det å få proffe til å hjelpe til å lage side koster en del tusen. Ellers så har Nmvekst her i Namsos gjort en kjempe fin jobb når dem dekorerte min tilhenger. Anbefaler dem sterkt hvis du/dere har behov for bildekorering. I dag blir det grilling av fisk og lam her i heimen. Ha en fin helg.

Helgens grilling avlyst.

Har dessverre måtte avlyse helgens grilling ute på Setervika i forbindelse med blueskonserten. Jeg havnet på sykehuset med brystsmerter, men regner med å bli utskrevet i løpet av dagen. Men må roe ned noen dager så da blir det avslapning i stede.  Nærmer seg 50 med stormskritt. Ja ja. 

Lyst på grillkurs?

Kommer gjerne og holder grillkurs for foreninger, syklubber o.l. Bildet er fra grillkurset i Mosjøn. Det må være minst 10 stk for at jeg tar turren da, også kommer noen kroner i dieselutgifter. Også regner jeg med at noen av kursdeltagerne har en seng å låne bort hvis det er et stykke unna Namsos. Kurset koster 580,- kr pr deltager.

Grillkurs i Mosjøen.

Ja da var helgens grillkurs i Mosjøen ferdig. Utrolig morro. 11 engasjerte matglade personer kosa seg. Og den flotte hagen til Sten og Kristin som vi holdt kurset i. Flott ramme.  Også hadde vi en journalist fra Helgelands avisa surrende rundt oss, så det kommer vel et par sider i lørdagsutgaven 1 sept.

Siste dag med grilling utenfor Amfi Namsos

Ja i dag er siste martnasgrilling utenfor Amfisentret i Namsos. Masse hyggelige mennesker har hvert innom. Amfi spanderer maten så det er gratis smaksprøver til de som kommer innom. Jeg har også med noen flasker av min hjemmelagde BBQsaus, og den er det mulig å kjøpe for 50,- kr. Også mulighet for å få kjøpt Fredstone pizza og bakesten. Martnastilbud kr 300,- med stekebrett innkludert.

40 årsdag

Det blir grilling i 40 årsdag i kveld. Helgrillet lammelår.

Bryllupsshow!!

Hei. I september en gang kommer vi i samarbeid med Afrodite brudesalong, Over stokk og stein telt og partyutleie og Grillisten til å holde et bryllupsshow i Namsos. Vi vil dekke opp i et av utleieteltene til Over stokk og stein, Afrodite  stiller ut kjoler og bryllupsklær og jeg lager noen eksempel på menyer som kan brukes i selskaper. Og vi kommer til å invitere Bryllupsmagasinet til å lage en reportasje fra dagen.

Ledig for oppdrag!

Har en del ledig tid til grilloppdrag de neste ukene. Ta kontakt for tilbud.
Lammelår på grillen.

sommerkveld.

Her i Namsos har vi en flott sommerkveld. Det er fortsatt 20 grader ute nå kl 00.47. Sommeren går nå, men jeg savner litt store grillselskap. Skulle gjerne ha hatt et par bryllup og firmafester. Men men. Dere får ha en flott sommernatt der dere er.

St. Hansaften.

Ja da har vi kommet dit henn at solen desverre skal snu igjen da. Her i Namdalen har ikke den første delen av sommeren vært noe fin. Kaldt har det hvert. Men denne St. hanshelga er strålende. I går , den 22. juni feiret vi Svensk St hans med svenske venner. allsang og grilling og sild. En hyggelig kveld var det. I dag skal jeg grille en gris i en 70 årsdag. Er vel ferdig med den jobben kl 20.30 i kveld. Da blir det hjem og lage litt mat til oss selv tenker jeg. Ha en fin St. Hansaften alle sammen.

Knallhelg i Danmark!!

Ja da er Dansk mesterskap i grilling over og vi tok en tredjeplass i den presisjetunge gruppen BBQsaus, og det er faktisk kjempebra! Ellers ingen topp tre på de andre tingene, men masse gode tilbakemeldinger på fiskeretten og spareribsen fra publikum. Og som jeg sier, det er jo folket vi griller for til vanlig og ikke dommere!

Grilling Mosjøn i August

Helga 24.-26. August er vi i Mosjøen. Skal holde grillkurs fredag 24. og er dermed ledig for oppdrag der resten av helga hvis noen skal ha selskap.  Ta i såfall kontakt. 

Dansk mesterskap i grilling!

Da skal bilen pakkes med utstyr og kursen settes mot Danmark og Dansk mesterskap i grilling! Gleder meg veldig til å represente Team Amazonas sammen med Jesper og Regina.

Grillselskap?

Grillisten i samarbeid med Melamat tar på seg grilloppdrag opp til 90 gjester!! Ta kontakt!!

sommer. grillkurs, mesterskap!

Ja selv om varmen mangler her i Namdalen så er det vel sommer. Neste uke blir en spennende uke. Tirsdag blir det nytt grillkurs som er fullbooket, og torsdag kjører jeg sørover til Danmark for å være med team Amazonas i Dansk mesterskap i grilling. Gleder meg stort til det. Ellers så går helgen med til et grilloppdrag for Grong sparebank i regi av kokkelauget. Jeg har også sagt ja til å jobbe litt på Rock city hotell i sommer. Ha en fin helg alle sammen!!
pizzabaking i grillen.

Nytt grillkurs!

Hallo! Den 12. Juni blir det nytt grillkurs! 

Lokalavisen.

Da har NA vært her og overvært et grillkurs. Det var to som hadde fått grillkurs i bursdagsgave av sine koner,( sikkert for at dem skulle slippe unna sommerens matlaging selv): NA laget en repostasje om grilling, Dansk mesterskap i grilling som jeg skal være med på i juni og fikk en del oppskrifter. Spennende. Gleder meg til lørdagsavisen.

GRILLKURS

Prøver å sparke i gang et nytt grillkurs 22. Mai kl 18-21. Meld dere på via sms (41120510) eller e-post: arve@grillisten.com

Facebook

Grillisten er å finne på FB. Gå inn og søk etter Grillisten, lokkal bedrift.  Velkommen.

Vil du ha noe grillet? Grillkurs?

Jeg påtar meg grilloppdrag i selskaper, firmafest, bryllup og bursdager. Ta kontakt på e- post og jeg ringer tilbake for en matprat.  Jeg holder også en del grillkurs, og det er også mulig og få arrangert grillkurs hvis dere er en gjeng på 10 personer. For 580,- kr pr deltager kommer jeg med griller og mat . Samle vennegjengen til en lærerik kveld/ dag. Utgifter til diesel kommer i tillegg. 
Grillkursdeltagere fra siste kurs prøver litt matlaging.

Radiointervju i programmet Lønsj

Ja i dag ble jeg intervjuet av Rune som er programleder for Lønsj på NRK P1. Bakgrunnen var en sending dem hadde forrige mandag (30. April) om baking i grill. Så da kunne ikke jeg dy meg og sendte inn en mail med forklaring på hvordan dette kan gjøres. Så i dag ringte dem og 5-6 minutters innslag om grilling ble det. Kjempeartig.
Brødbaking på Fredstone pizza og bakesten.

Aktiv uke for grillisten.

Denne uken har det foregått litt av hvert. Onsdag var det grillkurs her med blande deltagere, torsdag var det grilling for Olav Duun vg skole og deres studiegjester som har hvert her på utveksling. det var 30 fornøyde gjester etter den kvelden. I dag har jeg grillet i en konfirmasjon, og konfirmanten valgte helgrillet gris, og det var jo veldig gøy. 
pizzakurs

Danmarkstur, pizzakurs

Ja da er en flott uke i Danmark unnagjort. Har treft utrolig mange hyggelige folk. Jeg har avholdt et kurs i grilling av fisk i Aalborg, og kursdeltagerne var fornøyde. Jeg har også truffet mine lagkammerater som jeg skal grille med under DM i grilling i juni. Siste dag før avreise var jeg med på et pizzabakekurs. Her lærte vi å lage en god og tøylig pizzadeig, bruke en pizzaspade riktig og steke pizza på gass og kullgrill. Med inspirasjon fra dette kurset kunne jeg tenkt meg å lage et kurs her hjemme i Norge.

Oppdatering!

Heisann. Da er påsken over. I dag pakkes bilen og gjøres klar for tur til Danmark. Grillkurs i Aalborg på lørdag. Da skal jeg holde grillkurs med fisk som tema. Tirsdag blir det grillkurs med pizza som tema. Gleder meg veldig. Grilkurset her hjemme den 25. April er nå snart fullbooket. Gøy. Så blir det grilling av hel gris i konfirmasjon den 28. April. Sesongen er i gang!!!!!!!!!

Pizza/bakestener

Fredstone pizza og bakestener igjen på lager fra 18. 4. Jeg har standerstener på 44,5 x 30,5 x 2,5 cm og 5 stener laget til Webers Q 300 serie. Pris for standar sten er 290,- kr pluss frakt og for stenene til Q 300 grillene koster 330,- pluss frakt.
Pizza bakt i grillen på en Fredstone.

GRILLKURS 2012

Det er på tide å planlegge vårens grillkurs.  Skal se litt på min kalender og komme til bake til datoer. Grillkurset blir å inneholde teori om grillprinsipper, kjøp av grill , kull /gass fordeler ulemper? Så skal der lages mat. Vi baker brød, lager fiskerett, kjøttrett og dessert på grillen. Så spiser vi opp det vi har laget.  Pris blir 580,- kr pr deltager. Første grillkurs blir den 25. April.  

Store partygriller!!

Jeg har fått en hendvendelse fra Benni Olsen i Danmark. Han lager flotte store griller til store forsamlinger. Det er mulig og bestille disse grillene via hans hjemmeside www.idashoj.dk . Ta gjerne en titt der.

Sponsor

Etter et hyggelig kaffebesøk hos TRE bygg og service AS og NamdalsBlikk ble det inngått en sponsoravtate der dem støtter Grillistens vei mot DM og EM i grilling sammen med Team Amazonas i Danmark. Jeg takker så mye!!! Bilder av deres logoer kommer snart.

snart fullbooket juni

Da er snart Junihelgene oppfylt med oppdrag. En del ledig i juli og august enda,
Grillet torsk m laksefarse tilsatt blåmuggost som fyll.

Team Amazonas Danmark

Ja da kan jeg bekrefte at jeg har blitt forespurt om å hjelpe Team Amazonas i Danmark under årets DM i grilling. Det blir spennende det.
Fra fjorårets prøvegrilling til DM som jeg overvar.

Kan bli travel sommer.

det ser ut som det blir en travel sommer. Skulle gjerne ha hatt en lottogevinst nå for å kunne ta fri fra Mai til September for å holde på med diverse prosjekter som kommer inn. Har masse artige forespørsler inne som ikke kan ofentligjøres enda.  

Vår i luften!!!!!

Vel det er vel og ta godt i det da, men det går mot vår. Her har grillen hvert i bruk hele vinteren. Noen arengementforespørsler har kommet inn. Har sendt ut tilbud om matlaging for NM i brigde i pinsen. Skal en tur til Sverige i Juni og grille i to 40 årsdager. I Mai, 17.-20., får jeg besøøk av en gjeng glade Danske grillere som har lyst til å lære mere om grilling av fisk. Samtidig skal vi ha bakekurs på grill som vil bli et åpent arangemang for alle som vil se og lære.  Ellers så skulle jeg ha brukt mere tid på å legge inn oppskrifter nå på  vinteren, men dagene går fort dem.
Grillet and med appelsinsaus og potetpurre

GOD JUL TIL DERE ALLE SAMMEN

Ønsker alle sammen en riktig GOD OG FREDFULL JUL!!! 
Nissefar sjekker at ribba blir riktig krydrett.

Julebuffe for frivilighetssentralen

Fredag 16.12.11 var jeg oppe i Skage og laget julemat for de frivelige ved Skage frivilighetssentral. Disse flotte pensjonistene er en gjeng med driftige person står på for at mange i Overhalla/ Skage kan komme og spise middag. Fredag var det demmes tur til å bli satt pris på. Så 51 fornøyde gjester koste seg med julemat i går kveld.
Ribbe

Julemat.

I dag skal gravlaksen lages og en runde med medisterpølser. Så blir det å lage mere leverpostei en dag. I går kveld laget jeg Telemarks Kling. En tynnlefse som smøres med smør og sukker. Skal legge inn oppskriften på den snart.

Sommersesongen 2012

Da begynner forespørselen om grillmat til sommeren. NM i bridge i pinsa og to x 40 årsdag i Sverige.

Din overskrift

Grillkveld i Trondheim 19. Nov. 11

Ja da har jeg hvert en tur i Trondheim og grillet for en lystig gjeng. Menyen var kamskjell med grønn asparges, hvitvinsaus, dadler rullet inn i seranoskinke og sprøstekt biter med seranoskinke til forrett. Til hovedrett ble det servert andebryst med wookede grønnsaker og potetpurre, appelsinsaus. Til hvilerett før desserten ble det servert diverse oster med mangomarmelade og finhaket valnøtter i honning og hjemmelaget urtebrød. Til dessert var det biter av frukt som ble dyppet i varm sjokkolade. Maten ble godt motatt.
Fine andebryst fra Meny.

Vinter og ribbetid!!!!

Endelig er den billige ribba tilbake i butikkene. Og jeg fikk så lyst på ribbe at jeg kjøpte ei fmilieribbe og tredde på spydet til grillen. Og der har den surret og gått i 5 timer i dag på 120 grader. Servert med maisstuing, salat og smørdampet hodekål/gullrøtter og hjemmelaget bbqsaus.
Deilig ribbetid.

En fantastisk helg på Hasvåg.

Ja da har vi gjort unna ei fantastisk helg på Hasvåg brygge. Det ble grillet lammelår, sild m blå castello i buken, laks i to varianter, makrellgryte ble også laget på grillen. I tillegg bakte vi urtebrød. Også laget vi en krabbesalat av innholdet av krabbene også hadde vi reker , hjemmelaget kryddersmør og salat. 14 veldig fornøyde gjester koste seg ved bordet. Eterpå tok vi minibuss til Sætervika og hørte på blues/ rock med flinke musikere.
Vakre Hasvåg brygge.

GrillBLUESAFTEN og julebord

Ja da nærmer det seg grillbluesaften på Hasvåg brygge og det er 20 påmeldte. Fredag drar vi utover og ser om vi kan få fisket noe fisk til å grille. Krabbeteiner er også satt og nybakt loff og hvitløksmajones serveres til. Det begynner også å komme inn forespørsler om julebord. Og det er jo gøy at folk tenker litt nytt. 

September

Høsten er her og sånn er det bare. 

Høst

Jada folkens, da er det vel ikke noe bønn, sommeren er over og vi går mot høst. Men høsten kan være en fin tid. Det er hvertfall ikke noe grunn til å pakke bort grillen enda. Jeg har i helgen ( 27.sept) laget viltgryte til en 30 årsjubileumsfest her i Namsos. Neste på tapetet er en 50. årsdag i september og jeg skal gi pris på matlaging i en barnedåp i oktober. 3 julebord er allerede booket og det er mulig å planlegge julebord sammen med meg hvis det skulle være av interesse.
Fredstone pizza- og bakestener

18. August 2011

Ja da er jeg hjemme igjen etter ei hektisk uke på sørlandet. Bryllupsmaten ble godt mottatt av brudeparet og gjestene. Mine medhjelpere som måtte steppe inn for min faste grillkompanjong utførte en flott jobb. Jeg rakk også en tur til Danmark og der traff jeg Fredrik som utvikler Fredstone pizza og bakestener. Så nå er de første 8 steinene i hus som er tilsalgs. Målene og bilde av stenen kommer snart.

Forbredelser til neste helgs bryllup.

Ja da driver jeg med forbredelsene til neste helgs bryllup. ( 13. august) . Menyen skal prøvegrilles og finpusses, huskeliste skrives så en får med seg alt det som skal med og hengeren som skal brukes må rigges ferdig. Også får en håpe at YR sin værmelding er feil for Kristiansand og at været blir finere enn det som er meldt. det er jo så mye greiere når brudeparet og deres 88 gjester får fint vær, og for meg som skal stå å grille.

GRILLBLUESAFTEN HASVÅG BRYGGE

Ja den 24. september blir det vorspill på Hasvåg Brygge i forbindelse med Bluesfestivalen på Kongo, Sætervika. I pakken vi tilbyr blir det grillmat fra Grillisten, levende musikk, billet til festivalen på Sætervika , transport t/r , overnatting og frokost. En av artistene som spiller på Sætervika er NRBQ rockenroll kvartet m/ Torry Adams. Meld dere på hos Randi tlf 930 65 968, eller e- post per@hasvaagbrygge.no 

Ferietiden er over.

Ja i morgen er det bare og komme seg på jobb igjen. Ferien er over. Men for en avslutning!!! Knallvær og koselig besøk har vi hatt nå de to siste dagene. Litt grillmat ble det jo. Svinenakke og kylling på ølboks med masse godt tilbehør.

 
Hel svinenakke og ølkylling

GRILLKURS 20. Juli

Nytt grillkurs den 20. Juli. 2 ledige plasser. kl 18- til 21.

Interesse for grillkurs.

Det er en del som har vist interesse for grillkurs igjen. Så da blir det et kurs om et par uker tenker jeg. Kommer tilbake til dato.
Grillkursdeltagere i aktivitet.

Scandy Garden

Sommeren er her. Kansje dere har en gammel slitt grill som burde hvert skiftet ut? Som storgriller har jeg nå hatt gleden av å grille på griller levert av Scandy Garden. Jeg har 3 griller fra dem, en Bluegaz Tiger black med 4 bluss og sidebrenner, en GrandHall Premium 323 med 4 bluss og sidebrenner og en GrandHall Maxim 427 med bakbrenner og roterende spyd. Denne har 5 brennere og sidebrenner.  Jeg er meget godt fornøyd med disse grillene. Grillene har butikkpris fra 5000,- til 15000,-.
GrandHall Maxim 427

Sommerfest ?

Ja da nærmer det seg ferie fra min faste jobb. Men grillingen tar ikke ferie, så hvis noen skal holde selskap og trenger grillkokk så er det bare og ta kontakt. 

Nytt grillkurs ble avholdt den 20.6 og det var fornøyde deltagere som gikk hjem.

Grillarangement 09.06.2011

Ja da var enda et grillarangement gjort unna. Jeg og min hjelpekokk begynner å bli et dreamteam ved grillene. 21 personer ble servert kyllingfile med grillede grønnsaker, krydderstekte poteter, hjemmelaget hvitløksmør og egenprodusert rabarbrachuntney.

Til dessert fikk dem varm grilldessert som består av jordbær, bannan, melon og annanas skåret i biter med presset appelsinsaft og brunt sukker. Dette pakkes i folie og legges på grillen i 8 min. Til denne serverte vi is, knust marengs og pyntekjeks.
 
Fortsatt ledige dager/kvelder for grilling, så bare ta kontakt.
ferdig middagstallerken klar til servering

7/6- 2011 Travelt nei?

Det kommer inn mange forespørsmål om grilling om dagen, artig. Det kan bli en smule travelt frem mot ferien, men når ferien begynner så blir det bare grilljobbing og konsentrere seg om. 3 uker til ende. Så fra 27. juni er det bare og booke selskaper folkens.
Kylling på roterende spyd med varme fra bakbrenner. Sprø og fin skorpe.

03.06.2011

I dag har vi hvert en tur ute på Hasvåg brygge i Flatanger. Fin plass, en liten smule vindfult der ute i dag. Ideen om en grilldag ble lagt. Den 24. september er det bluesfestival på Sætervika og i den forbindelse planlegger vi et arangement med oppvarming forann konsertene i Sætervika. 
Tubablues

Grillkurs og nye griller.

Ja da var det første grillkurset gjennomført og det var fornøyde og mette gjester som dro hjem. Dem fikk se de nye GrandHall grillene i bruk, og grillene ga et perfekt resultat. Nytt grillkurs den 20. Juni.
Kursdeltagerne koser seg med maten.

27. Mai 2011

Nye oppskrifter kommer i løpet av helga.

27.Mai 2011

Fredag, helg, drittvær, men pytt sann. Grillisten fikk en helside i NA i dag, ( s 24). Gøy ja. Det kom litt brått på så det ble liten tid til forbredelse.  Ellers så er grillkurset den 1. Juni fult nå. Men det blir nye muligheter den 20. Juni. Det er også muligheter for å holde kurs andre steder i landet, feks i sammenheng med en grillkveld for foreninger, firma ,vennegjeng.

Grillkurset tar for seg baking i grill, fiskeretter, kjøttretter og dessert på grill.
Mango dessert laget på grillen.

25. Mai.

I dag kom det inn et nytt oppdrag. Denne gangen for Psyk. Poliklinikk i Namsos som skal ha fagdag i Juni. Ellers så har NA, lokalavisen hvert her i dag og laget reportasje til avisens Hage og boligbilag som kommer til helgen. Spennende spennende. 1.juni blir første grillkurs holdt. Jeg koser meg nå. Kansje jeg neste år kan ta permisjon fra jobben i kommunen fra Mai til September og bare holdt på med dette, det hadde vært gøy det.

Solgunns brudesalong i Lillestrøm er interesert i brosjyrer for å kunne anbefale Grillisten for sine kunder. 

Ut på tur.

Er på en liten forretningstur til Sørlandet. Vi har ledig kapasitet for et grillparty den 12.august hvis det skulle være avinteresse. Må være i Kristiansandsregionen davi allerede er her. 

På mandag skal jeg innom Larvik og Jonas i Scandy Garden for åprate med han. Så får vi se hva den dagen bringer. Spennende.
Kamado joe, drømmegrill

Kom Mai du skjønne milde.....

Ja det går mot sommer, varmen er her akkurat nå og det er herlig. Forespørsmål om oppdrag kommer inn daglig. Både i form av times grillkurs, til matlaging for en del grupper som skal ha fagdager. Også er det jo NM i grilling i Oslo 4. Juni. Det hadde hvert gøy og sette sammen et team og blitt med der, men jeg har desverre arbeidshelg. Får både e-post og telefoniske hendvendelser fra folk som vil ha råd om grillkjøp. Jeg har montert opp den første GrandHall Premium 323 grillen for demonstrasjon og til bruk på grillkurs.
demogrill

Påsken 2011

Endelig sol og varme!Kul Litt redusert med en virusinfeksjon, så det har hvert en rolig påske for oss. Men grillet lammelår som vanlig og en elg gryte på grillen har det blitt. Palmehelga hadde vi huset fult av folk, og da ble det laget 5 pizzaer i grillen. 
Lammelår.

Våren lar vente på seg!

Ja våren lar vente på seg. På sørlandet og vestlandet har det snødd i natt og der skulle det hvertfall nå begynt å våres. Men mens vi venter på våren så kan dere jo ta en kikk inne på Scandygardens katalog og begynne og se på årets griller. Griller i alle prisklasser der. Ha en fin helg alle sammen.

Oppdrag sørlandet.

Jepp, da er det bekreftet grilltur til det blide sørland i August. Bryllupsmiddag. Grillspyd med skalldyr, BBQgrillet svinefile og tropisk fruktsalat til dessert. 

Artig med respons!

Ja forespørsmål om oppdrag kommer stadig inn. Artig. I dag har jeg vært på Jernia Namsos og demonstrert Bamix stavmiksere. En kjenner at det er av helt annen kvalitet en disse stavmikserne fra kr 200 og opp til 600 ja. Men jeg sjønner at noen syns det er veldig dyrt med stavmikser til over 2000 kr da. Men ellers så regner jeg tilbud til selskaper rundt om kring og håper at noen av dem blir gjennomført. Ha en fin dag.
Varm grillet skalldyrsalat.

Bursdagsgrilling for "sjefen" i morgen

Ja Grillistens sjefkokk har bursdag søndag, og i den forbindelse er nå menyen sånn noen lunde klar. Kan ikke røpe alle detaljer her( he he) men bilder vil komme i morgen. Ha en fin helg.

Meny for firmafest.

En av byens barnehager skal ha sommeravsluttningsfest for sine ansatte. Menyen ble denne: Forrett skalldyrgrillspyd med scampy, kamskjell og paprika, grillet i en krydderolje, servert på litt ruccolasalat og hvitløksdressing.  Hovedrett: Grillet lammelår med salat og urtebakte poteter, rosmarin- og hvitløkskryddersmør.  Dessert: Tropiske frukt i sukkerlake med is og marengs. Da er det bare å satse på fint vær og en trivelig kveld.

Pengestøtte.

Venter i spenning på svar i fra Regionalt næringsfond.

Scandygarden

Firmaet Skandygarden har tatt kontakt for å høre om et mulig samarbeid. Etter å ha sett på deres hjemmeside så er jeg absolutt interesert i å få til samarbeid med dem. Det innbefatter salg av griller i høykvalitet. Grillene er produsert i Australia og er et av de første firmaene som begynte med gassgrillproduksjon. Satser også på å få til 4 griller fra dem som skal inngå i mitt grillkurskonsept. En annen grill som er interesang er kullgrillen Kamado. Dette er kjeramiske griller som er godt egnet til langsteking. Og ja jeg skal ha meg en slik Kamadogrill!!!!!! Så det er spennende tider fremover.
Et vakkert stykke grill!!

Aktiv dag på kjøkkenet

I helga satte jeg igang å lage hjemmelaget middagspølser. Pølstarm var kjøpt inn fra danmark og i fryseren hadde jeg noen ribber igjen fra jula. Den ble malt/ kværnet opp sammen med 400 gr oksekjøtt. Så etter litt smakstilsetting og speing var deigen klar til å bli pølse. Oppskrift finner dere under kjøtt og fjærkre.
Noen meter pølse.

31. Januar. 2011.

Grillisten har fått i oppdrag å grille for Skoglyveien barnehage sin firmafest. 3 retters meny. skalldyrgrillspyd til forret, lammelår med salat og urtebakte poteter og tropisk frukt med is til dessert. 

 
Grillisten har også sammen med Melamat levert anbud på bryllupsmiddag for 90 personer i Søgne i Vest- Agder i August. Artig at folk tenker litt utradisjonelt og vil ha grillmeny til sitt bryllup. Gleder oss til den turen hvis vi får den.
Svinegrillrull. Herlig mat.

GODT NYTT ÅR

Jeg vil ønske dere alle sammen et RIKTIG GODT NYTT ÅR med mange gode matopplevelser.

GOD JUL TIL DERE ALLE SAMMEN

Jeg ønsker dere alle sammen en RIKTIG GOD JUL! Kos dere med god mat og akkurat passe med god drikke.
GOD JUL.

pepperkakebaking

Da er pepperkakene laget. Har laget en del store hjerter som skal pyntes og henges opp i vinduet til pynt. Ellers så har også helgen gått med til å lage menyforslag til et bryllup som skal være på sørlandet til sommeren. Nå gjennstår det bare og finne prisene på alt og komme med et tilbud. Hvis det går i orden blir det grillmat til 90 personer.
pepperkakebaking.

5. desember 2010

Julen nærmer seg. Jeg har nå laget 7 former med leverpostei etter oppskriften som fins i fanen oppskrifter- kjøtt /fugl. Har også laget 2 kjøttruller og medisterdeig som ble til medisterkaker.
Nydlige hjemmelagde medisterkaker.

JULEBORD 16.11.2010

Er nå klar for og avholde årets julebord for Skrythals reklame og Bureau 247. Håper det blir en minnerik kveld for dem med BBQ marinert ribbe og bacalao som varmretter og gravet torsk, krabbe og svinestek som kalde retter.

16.11.2010

I dag ble mitt lille firma registrert i Brønnøysundregistrene. Organisasjonsnr er 996 180 980. Det er ikke lenge til våren og da konfirmasjoner. Det er fult mulig for dem som vil ha litt annerledes mat i sin konfirmasjon, og leie inn meg for å lage grillmat feks. Ta gjerne kontakt, så kommer jeg med et pristilbud.

Vinter.

Ja da kan en vel si at vinteren har kommet. Det var minus 3 gr da jeg sto og laget finnbiff på grillen i går kveld. Men det er koselig med vintergrilling. Også tenner vi gassvarmeren i hagestuen og da blir det behagelig temperatur der ute.  Finnbiffen ble servert med erte og potetpurre som ble dandert rundt et grillark av bøk. Når dette settes i grillen blir det en passe fin røyksmak i maten.
Et deilig måltid med finnbiff.

Fredstone Bakestener. 27.10.2010

Ja da er de første 10 stenene på vei fra Danmark til Namsos. Dette blir veldig spennende.

Grillark i tre, Nytt produkt

Det vil til våren bli mulig å få kjøpt disse spennende grillarkene i tre av meg. Ideen med dem er at dem skal avgi en mild røyksmak til maten som lages på dem. Jeg kommer til å lage en egen fane for disse arkene, hvor dem blir vist og kommentert med bilder fra grillen.
Spennende produkt.

Test av grillark i tre.

Jeg har i høst hvert en av 5 storgrillere fordelt mellom Norge/Danmark som har fått gleden av og prøve ut et produkt som er grillark i tre. Arkene lages av forskjellige tresorter, og ideen bak er at dem når de ligger på grillen skal avgi en røyksmak til maten som ligger på. Dette har hvert et spennende prosjekt med nedturer og oppturer når matresultatet var ferdig på grillen. Men etter litt feiling og prøving så fungerer dette kjempeflott. Maten får etter min smak en mild fin røyksmak.  Disse grillarkene går det ann å få bestilt via meg etter hvert.
Klippfisk med erteourre og tomat.

Vinterdvale

Ja vinteren nærmer seg. Jeg fortsetter med å grille vinteren igjennom og gleder meg til varmen kommer tilbake. Det vil stadig komme nye oppskrifter inn på siden og bilder fra både grilling og små arangementer utover.
Julen og julebordene nærmer seg.

Nye kokkejakker, Okt 2010

Ja da har mine nye kokkejakker ankommet. Ferdig sydd med navn og laugsmerke på. 
Svart med rød skrift. Tøft syns jeg.

Melamartnan 2010

Jeg har i år hatt gleden av og være matansvarlig for Melamartnan. Dette er et svært opplegg med opp mot 8000 besøkende. Det har vært gøy og jeg har truffet mange flinke dugnadsfolk som har hjulpet til underveis. Menyen besto i Rømmegrøt og biff stroganof. Forutenom masse kaker som var bakt på forhånd. Og ildskjelen Knut Flåtter får en stor applaus for sin jobb for martnan.
en del av den flinke dugnadsgjengen.

16 sept 2010

Grillisten blir forhandler av Fredstone pizza og bakestener. Dette er kvalitetssteiner produsert i Danmark. Prisliste kommer senere.

Din overskrift